Какво по дяволите се случва в трейлъра за Loki?

Публикувана на: 07.04.2021 Сериали

 По всичко личи, че Marvel ще са 3/3 при качествените си сериали за 2021 г., тъй като новият трейлър на Loki изглежда доста интригуващо, а концепцията му свежа и оригинална.

 Така че вече е официално - Богът на пакостите се завръща в MCU, а в днешната статия ще разгледаме малки детайли от трейлъра, които може да сте пропуснали.

 Новите кадри разкриват какво се случва с Локи след събитията на Avengers: Endgame. Технически братът на Тор бе убит от Танос в предишната част, но когато нашите герои се връщат назад във времето, Локи от 2012 г. успява да избяга в друго измерение.

 Това е и последният път, когато го видяхме... поне до сега.

 Най-после отново се срещаме с Локи и за пореден път той е затворник. В трейлъра не става ясно, но институцията, която го държи в плен е TVA (Time Variance Authority). Доколкото ни е известно, TVA няма официален превод на български, така че на нас се пада частта да измислим най-точното наименование. Най-правилно ни звучи "Агенция за времеви вариации"!

Кои са TVA?

 В конските тази агенция следи за пътувания във времето и предпазване на различните събития. Ако някоя личност реши да пътува назад във времето и да променя реалността, то тогава тя ще трябва ще бъде държана под отговорност от TVA.

 Организацията не е всемогъща и очевидно няма ресурсите да се бори със злодеи като Танос или пък да наказва Отмъстителите, но цялостно върши добра работа, за да предпази Вселената от парадокси или промяна на миналия събития. TVA следи всяка възможна реалност и поправя нещата, ако нещо се обърка.

 А именно това се случва, когато Локи използва Тесаракта в Endgame. Той създава множество реалности и изглежда, че ще бъде принуден да оправи този проблем, тъй като той вече не е част от същата реалност и логично събитията в нея се изменят.

 Подобно предупреждение получиха и Отмъстителите в Endgame:

Какви реалности ще видим в Loki?

 Това е доста интересен въпрос. В трейлъра виждаме няколко сцени с различни времеви линии. Те са не повече от секунда или две, но от тях можем да преценим какво се е случило.

 Например в един кадър виждаме как Ню Йюрк тъне в разруха. А как разбираме, че това е "Голяма Ябълка"? Кулата на Отмъстителите се вижда в далечината и е почти срутена. Други интересни реалности, които забелязваме, са такава, в която Локи е крал на Асгард и седи на трона и такава, в която той е кандидат за президент на САЩ. Вероятно това са събитията, които Богът на пакостите ще трябва да предотврати.

Евентуален злодей?

 Въпреки че не става ясно дали Локи ще се изправи срещу някой злодей от комиксите, си струва да споменем името на Канг Завоевателя, който е известен с това, че е пътешественик във времето. Той е роден в 31-ви век и е далечен роднина на Рийд Ричардс от Фантастичната Четворка.

 Канг (истинско име Натаниел Ричарс) използва интелекта и знанията си, за да покори множество светове и ери. Със сигурност не е изключено той да е най-издирваният престъпник от TVA и пътищата му да се пресекат с Локи. Според скорошни слухове е възможно да видим Канг в Ant-man 3.

Гласували: 1, рейтинг: 5.0