WandaVision ревю

Публикувана на: 18.03.2021 Сериали Ревюта

 Добре дошли в първото ревю на CoolFlix. Днес ще се опитаме да отговорим на следния въпрос: "Струва ли си да гледате WandaVision?" Ще го обсъдим в две части - първата е цялостното ни мнение за сериала без спойлери, а във втората ще коментираме важните моменти от сериала и съответно ще има спойлери.

 Цялостно WandaVision е изключително добър сериал, който успява да изненада аудиторията със своята креативност. На кратко в него Уанда Максимоф се опитва да се пребори с психологическите травми, причинени от загубата на хората, които обича. За целта тя създава своя реалност, в която живее перфектния живот, вдъхновен от стари американски ситкоми.

 Ако очаквате екшън, типичен за филмите от вселената на Marvel, то няма да го намерите тук и в случая това решение на сценаристите работи доста добре. По-голямата част от епизодите ни дават възможност да се поровим в психологията на Уанда и интересния свят, който съществува около нея. В края на месеца можем да очакваме Falcon and the Winter Soldier, където ще има колкото екшън сцени искате, така че тук смяната на стила е свежа и интригуваща. Сериите също така връщат някои любими образи от предишни филми. Най-добрият от тях е Дарси (Кат Денингс), която за последно видяхме в Thor 2: The Dark World. Също така вникваме в света, който намират хората след събитията в Endgame. Цялостно сериалът е интересен и си струва гледането, особено като вземем под внимание факта, че не сме имали филм на Marvel повече от година.
Оценка: 8/10

ВНИМАНИЕ: следващите редове съдържат спойлери

 В тези параграфи искаме да засегнем финалния епизод на WandaVision, защото там бе голямата развръзка. За жалост финалът на сериала бе добър, но не и перфектен. Твърде много сюжетни линии бяха натъпкани в едва 40 минути и може би беше добра идея да получим две части, вместо една.

 Най-тъжно е, че този епизод разбива надеждите ни за нови X-Men филми, тъй като актьорът, който играе Пиетро Максимоф (починалият брат на Уанда) и Куиксилвър от поредицата X-men, е просто съсед.

 В този епизод също научаваме, че ролята на Уанда ще е важна в бъдеще и е силно възможно тя да е злодей, тъй като се превръща в един от най-могъщите герои (на Земята).

 На този етап е потвърдено, че героинята ще се появи във втория филм за Доктор Стрейндж и ще е интересно да научим каква роля ще има точно там.

 Битката между Вижън и неговия двойник също бе интересна, като конфликтът бе разрешен по изключително креативен начин - с философска дискусия и трябва да признаем, че това решение е доста логично за тези два образа. В края Белият Вижън оцелява и отлита в неизвестна посока. Без съмнение неговата роля не е приключила.

 Последните минути от сериала са сърцераздирателни и в тях Уанда най-после се научава, че не може да избегне реалността с фантазии и приема, че хората, които е загубила, ще са само спомен и нищо повече.

 С нетърпение очакваме да срещнем отново Уанда и да видим какви нови приключения я чакат!

Гласували: 2, рейтинг: 5.0