CoolFlix препоръчва: The Fly

Публикувана на: 27.03.2021 Какво да гледам?

 В днешното предложение ще ви препоръчаме филм, който е също толкова добре направен и изпипан като други sci-fi хорър класики от времето си, като The Thing или Alien. Но по една или друга причина The Fly ("Мухата") така и не успява да събере световна слава и множество продължения в следващите десетилетия.

 На повърхността не изглежда, че The Fly не е нещо специално: той е римейк на глуповат филм с гумени чудовища от 50-те години. Сюжетната линия ни разказва за изобразител, който успешно построява машина за телепортиране на жива и нежива материя и в един от много експерименти нещата се объркват.

 Разликата обаче е, че тази нова версия на The Fly включва невероятно талантливи и харизматични актьори в лицето на Джеф Голдблум и Джина Дейвис и е режисирана от майсторът на трилърите и ужаса Дейвид Кроненбърг.

 Филмът има достатъчно сцени, които ще ви обърнат стомаха, но под всичките слоеве от ужас и шок, намираме една трагична любовна история, която остава с нас дълго след като кредитите са се изтъркаляли по екрана. Сет Бръндъл (Голдблум) ни предлага интересен поглед в ума на някой, който минава през травмираща трансформация и всичките крайности свързани с нея - от смазваща депресия до фантастични илюзии и грандомания.

 В Сет виждаме войната между биологичните сили, представени от гротеската анатомична трансформация и резките промени на поведението му. А това което най-много плаши е, че реакциите на Бръндъл са естествени и реалистични. Те  ни карат да се запитаме ние как бихме се справили, ако се сблъскаме с подобна ситуация и как биха ни приели хората около нас?

 Специалните ефекти във филма също са много високо ниво и дори смеем да твърдим, че ако The Fly излезе в наши дни никой няма да има проблем с това. Цялостно, ако сте фен на sci-fi хоръри като The Thing то и този филм ще ви грабне и ще доминира мислите и чувствата ви седмици наред.

Гласували: 3, рейтинг: 5.0