CoolFlix препоръчва: Chappie

Публикувана на: 03.03.2021 Какво да гледам?

 Chappie ("Чапи")  е филм, който излезе през 2015 г. и е режисиран от Нийл Бломкамп (District 9). Той бе почти универсално заклеймен като слаб филм от критиците, като оценката му в RottenTomatoes е едва 33%.

 Ние обаче препоръчваме да дадете втори шанс на Chappie, ако все още не сте го гледали. Филмът е интересна история за това как невинното съзнание може да бъде покварено от околната си среда. Историята на кратко е за робот, който получава функциониращ изкуствен интелект, но е откраднат от възможно най-ужасните хора - йоханесбургски гангстери, които искат да си имат собствен престъпен андроид.

 Обстановката е като във всеки друг филм на Бломкамп - реалистични sci-fi оръжия, гетото на Йоханесбург, ЮАР и колоритни персонажи, които лесно можеш да мразиш, но и да обикнеш. Екшънът във филма също е на добро ниво, но трябва да признаем, че краят е малко противоречив.

 В добавка към всичко това, участието на кино-иконите Сигорни Уивър и Хю Джакман (в рядката за него роля на злодей) е приятна изненада!

 

Гласували: 3, рейтинг: 5.0