Теория: Даарио Нахарис от Game of Thrones е бивш член на Безликите

Публикувана на: 26.03.2021 Фен-теории

 Преди да споделим нашата теория за Даарио Нахарис, искаме да отбележим, че сме наясно, че актьорът Ед Скрейн, който играеше ролята в сезон 3, бе заменен. В следващите епизоди щафетата пое Мишел Хюсман. Но тъй като тази секция от CoolFlix е отредена на фен теории и като любители на филми и сериали ние обичаме да спекулираме с това, което имаме на екрана, а не зад кулисите, ще ви предложим нашите аргументи защо Даарио е член на Безликите - най-добрата гилдия от наемници убийци в сериала.

 На първо място най-очевидното е, че Даарио сменя лицата си между сезон 3 и сезон 4. Но за вселената на Game of Thrones това не е нечувано. Джакен Х'агар веднъж вече сменя визията си пред очите на Аря Старк. Т.е. имаме прецедент, че тази мистична магия съществува.

 Даарио е и отличен боец, като той така и не губи дуел в битките, в които участва. Спокойно можем да кажем, че той е един от най-добрите убийци на света - още едно умение, което притежават Безликите. Нахарис също така ни демонстрира, че знае как да се промъква и да остане незабелязан. Той прави именно това, когато успешно се прокрадва в най-охраняваното място в армията на Денерис - палатката ѝ, за донесе главите на бившите си другари.

 Ако съберем всички тези умения, не звучи толкова странно, че Даарио е получил обучение от Безликите в Браавос, защото изглежда, че той притежава всичко нужно, за да е перфектният наемен убиец.

 Защо обаче Денерис и останалите герои никога не се изненадват, че техният спътник е с ново лице в сезон 4? Между сезон 3 и 4 минава известен период от време. Не е ясно точно колко - няколко седмици или няколко месеца и най-вероятно именно в този прозорец Нахарис е разкрил своите специални умения на Кралицата на драконите и нейните придворни.

 Това, което научихме от приключенията на Аря Старк е, че в редки случаи Безликите могат да напускат този култ и да използват уменията си както сметнат за добре. Даарио не е от хората, които биха били щастливи да служат на някой си бог и най-вероятно е решил, че с наученото може да спечели богатство и слава в някоя от многото войни, които често разтърсват седемте кралства.

Гласували: 4, рейтинг: 5.0